Kaseta mp3 i problem z dźwiękiem?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mietek440
    Classic
    • 2010
    • 3

Zamieszczone przez soszek81
    AUDI A5 3.0TDI przed Skarżysko-Kamienną - auto z potencjałem ale kierownik totalna pipa, bo jak na 5cio km prostej, przy 2km wolnego z przeciwka, braku żadnych zakazów, jechać w kolumnie 70km/h poza terenem zabudowanym?? Wyprzedziłem delikwenta i 5ciu przed nim.
    A nie przyszło Ci do głowy że facet po prostu się wozi tym autem i nie ma potrzeby udawadniania że w 3.0 TDI wyprzedzi cztery auta na prostej.
    Dziwna opinia , ja też mam Audi A6 C6 o dużej mocy i nie odczuwam potrzeby wyprzedzania co drugiego nawiedzonego Golfa i Octavii. Świadomość mocy jaką dysponuje jest dla mnie zupełnie wystarczająca.
  • Bear.Paw
    Drive
    • 2009
    • 55

Panowie, mam kaseciaka oryginalnego w aucie... I problem wygląda tak. Kiedy gra radio all is ok, kiedy gra odtwarzacz mp3 na tzw. kasecie mp3 (adapter) prawa strona gra normalnie a lewa bardzo cicho lub są szumy... Wydaje mi się, że to kaseta nawala i źle dźwięk odbiera na styku z słuchawkami... albo coś z kablem... Jak sądzicie?
    AUM sprzedany, sentyment do Was został...

Komentarz

• winni77
      RS
      • 2009
      • 2183
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Mnie się wydaje, że głowica mogła Ci się przestawić w tej kasecie i nie styka się dokładnie z głowicą w magnetofonie. Druga opcja to masz jedną albo drugą głowicę brudną.
      Mój "Batmobil"

Komentarz

ta kasety ogolnie sa dosc zawodne, mam w aucie cd, ale zastanawiam sie nad transmiterem fm nie sa drogie a u znajomego sprawdzal sie, mozna odtwarzac z pendrive, odtwarzacza mp3 czy kart pamieci, czasem rowniez posiada wbudowana pamiec.
        Cos w tym stylu

Moze warto zainwestowac...moze ktos ma zdanie na ten temat, uzywal, slyszal...?!

Dodam jeszcze ze najtansze oczywiscie bez takiego wyswietlacza lcd tylko z maly kosztuja nie wiecej niz ta kaseta, z tym ze chyba moga dzialac tez nie lepiej.

Komentarz

• Mitob
          Drive
          • 2009
          • 65

Transmitery FM to według mnie samo ZŁO. Próbowałem kilka i jestem zdruzgotany. Grają cicho i obcinają sporo pasma. Chyba lepszym rozwiązaniem jest już kupienie jakiegoś paściarskiego radia za 139zł Najlepiej jednak dozbierać i kupić porządne radio.
          Pozdrawiam
          MITOB

I :czerwona: GW

Komentarz

no tak , albo kosztujacego 250 zeta urzadzenia podpinanego zamiast zmieniarki, ale dla mnie to troche duzo, a radia nie zmienie bo musialbym sie bawic i kombinowac zeby sterowanie z kierownicy dzialalo. Wiec taka kicha z transmiterem, niby kumpel nie narzekal, druga sprawa ze sa takie za dyche i takie za 100 albo 150 zl. moze tu jest roznica w dzialaniu. Trzeba sie przekonac samemu chyba.

Komentarz

• Morgoth
              L&K
              • 2010
              • 1116

Zamieszczone przez Golas27
              sa takie za dyche i takie za 100 albo 150 zl. moze tu jest roznica w dzialaniu. Trzeba sie przekonac samemu chyba.
              Różnica polega na sposobie/możliwości wyboru częstotliwości. Te najtańsze mają na stałe zaszyte kilka częstotliwości (bywa że tylko 2), a te lepsze dają się programować na dowolny zakres i nawet miewają wyświetlacz. Jakość transmisji raczej pozostanie zbliżona.
              Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
              G.B.Show

Komentarz

Troszke przegladnalem na allegro itp. i powiem Ci ze teraz nawet te najtansze posiadaj plynne wyszukiwanie czestotliwosci i to w pelnym zakresie. Wyswietlacze tez sa popularne a za 50 zl sa nawet z 1,2 cala. No ale juz o jakosci nie bede dyskutował bo nie uzywalem osobiscie.Niby maja jakie sestemy dzwieku itd. ale pewnie sa to puste frazesy ogloszeniowe. Moze ktos jeszcze mial stycznosc?? Warto spróbować i wydac powiedzmy ok.100 zl?

Komentarz

• laurin
                  Rider
                  • 2009
                  • 727

No właśnie te się zastanawiam nad transmiterem.

Może jak ktoś ma to niech podrzuci lina i opinie...

Komentarz

• b707
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 1272

Grać to zawsze będzie lepiej lub gorzej. Ja sam kiedyś bawiłem się kasetami i transmiterem... potem kupiłe clariona za kilka stówek i różnica jest ogromna.

U ojca nadal jest transmiter bo odtwarzacz czyta tylko CD. I IMHO jakość jest tragiczna. Jak wymiana radia odpada to polecam poszukać możliwośc podłączenia czegos pod AUX lub jakiegos emulatora zmianiarki.
                    Za 350zł mozna kupic urządenie z czytnikiem kart SD, wejściem USB i AUX które emuluje zmieniarke.

Piszesz że nie chcesz mieniać radia bo zalezy Ci na sterowaniu z kierownicy...

To w takim wypadku IMHO kup emulator zmieniarki.

No bo co Ci po sterowaniu z kierwonicy gdy słuchasz muzyki przez transmiter??? Przecież poza głosnością nic nie będziesz mógł zmieniać. A w przypadku zmieniarki masz 6 katalogów i pliki miedzy którymi mozesz sobie skakać z kierownicy.
                    pzdr
                    Adam

Komentarz

b707 nie chodzi mi o sterowanie z kiery transmiterem bo wiem ze sie nie da, pisalem w kontekscie wymiany radia, chce zachowac funkcjonalnosc kierownicy i sterowanie ogolnie radiem a przy jego wymianie pociaga to dodatkowe koszty w dodatku ktos pisal ze nei zawsze po wymianie dziala. Dlatego nie wymienie radia, chociaz tez mialem clariona z usb i bylo to swietne radio. Emulator swietna rzecz ale za drogo.
                      A odnosnie aux, czy symphony w O1 posiada takie gniazdo, albo da sie jakos je zrobic?!

[ Dodano: Pią 30 Lip, 10 21:35 ]
                      mysle nad tym, wydaje sie wporzadku, ciekawe jak ze skodowskim radyjkiem bedzie gralo, cena 120 - 4 GB
                      W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Komentarz

Pracuję...